Włoska pizzeria spaghetteria
![I love Non Solo Pizza](https://nonsolo.pl/wp-content/uploads/2020/12/I-love-Non-Solo-min-300x300.png)
NONSOLO PIZZA to włoska pizzeria spaghetteria , którą w dniu 5 maja 2000 roku otworzyła rodzina Busalacchi.
Jest to pierwsza w Polsce pizzeria, która w tamtym czasie wypiekała pizzę w piecu opalanym drewnem.
Nasza Pizza
Ciasto do naszej pizzy jest robione z najlepszej włoskiej mąki i drożdży oraz poddawane fermentacji od 24 do 48 godzin, a następnie wypiekane w tradycyjnym piecu co sprawia, że pizza jest lekka
i chrupiąca.
Prawdziwa włoska pizza powinna być lekka i nie powodować pragnienia. Liczba składników dodawanych do pizzy powinna być niewielka, gdyż ich nadmiar sprawi, że pizza straci swój charakter i stanie się miękka. Podstawowym składnikiem naszej pizzy jest dobrej jakości ser mozzarella. Połączenie doskonałego ciasta z wysokiej klasy serem oraz świeżymi składnikami nadaje włoskiej pizzy
wyjątkowego smaku.
Pizze, które wkładamy do pieca mają 33 cm a nierównomierny ogień sprawia, że jej brzegi mogą być bardziej lub mniej wypieczone.
![](https://nonsolo.pl/wp-content/uploads/2020/11/3T0A1179-min-scaled-1-533x800.jpg)
Miejsce rodzinne
![](https://nonsolo.pl/wp-content/uploads/2020/12/Flaga-pozioma-min.png)
Dla naszych Gości przygotowujemy również Pasta Fresca z różnorodnymi sosami. W naszym menu znajdą Państwo również pyszne desery, przygotowywane tu na miejscu w naszej kuchni.
![](https://nonsolo.pl/wp-content/uploads/2020/12/3T0A1200-min-scaled-1-768x1152.jpg)
![](http://nonsolo.pl/wp-content/uploads/2020/12/3T0A1191-min-scaled.jpg)
![Non Solo Włoska Pizzera i Spaghetteria.](https://nonsolo.pl/wp-content/uploads/2020/12/3T0A1277-min-scaled-1-533x800.jpg)
![](http://nonsolo.pl/wp-content/uploads/2020/12/3T0A1089-min-scaled.jpg)