Non Solo Pizza
Włoska pizzeria spaghetteria
W Warszawie od 5 maja 2000
I love Non Solo Pizza

NONSOLO PIZZA to włoska pizzeria spaghetteria , którą w dniu 5 maja 2000 roku otworzyła rodzina Busalacchi.
Jest to pierwsza w Polsce pizzeria, która w tamtym czasie wypiekała pizzę w piecu opalanym drewnem.

 


Nasza Pizza

Ciasto do naszej pizzy jest robione z najlepszej włoskiej mąki i drożdży oraz poddawane fermentacji od 24 do 48 godzin, a następnie wypiekane w tradycyjnym piecu co sprawia, że pizza jest lekka
i chrupiąca.

Prawdziwa włoska pizza powinna być lekka i nie powodować pragnienia. Liczba składników dodawanych do pizzy powinna być niewielka, gdyż ich nadmiar sprawi, że pizza straci swój charakter i stanie się miękka. Podstawowym składnikiem naszej pizzy jest dobrej jakości ser mozzarella. Połączenie doskonałego ciasta z wysokiej klasy serem oraz świeżymi składnikami nadaje włoskiej pizzy
wyjątkowego smaku.


Pizze, które wkładamy do pieca mają 33 cm a nierównomierny ogień sprawia, że jej brzegi mogą być bardziej lub mniej wypieczone.


Miejsce rodzinne

Dla naszych miłych Klientów mamy również Pasta Fresca z różnorodnymi sosami oraz pyszne desery,
wszystko wykonujemy ręcznie ze świeżych produktów.

NONSOLO PIZZA to miejsce rodzinne z doskonałym jedzeniem i klimatem z Półwyspu Apenińskiego, do którego nasi mili Goście wracają z utęsknieniem i wspominają z sentymentem.
Non Solo Włoska Pizzera i Spaghetteria.